Afstudeer werk

Zijnsbestaan // Luctor et emergo

Copyright @ All Rights Reserved

In mijn beeldende speurtocht vind ik inspiratie in religie, culturen, filosofie, ethiek en mijn eigen leefwereld. Met de realisatie dat het maken behoort tot wat je doet voor jezelf, van ontwikkeling tot therapeutisch, ben ik een proces gaan bewandelen van acceptatie van mijn persoon tot mijn lichaam, van binnen en buiten uit.


´The only thing I trust is the body, not the mind´
Marina Abramovic

Observerend zijn emoties vaak eerst gevangen in ons lichaam, vóór het ontstaan van het denkproces. Vanuit de lichamelijke gevoelens ben ik gaan experimenteren met analoge foto’s, beeldmateriaal en tweedimensionaal werk en heb ik deze verwerkt in de vorm van een installatie.  
Er leek geen andere reden te zijn dan het schilderen van de transparantie van mijn eigen zijn. Gelaagde lichte doorzichtige kleuren, wat ik van buiten ben, maar ook wat mij onbewust van binnen heeft gemaakt; de doorzichtigheid van de witheid van mijn bestaan.


Van grenzen exploreren binnen mezelf, ruwheid en zachtheid. Het zachte subtiele, doorzichtige herleidt zich terug naar het niet helemaal kunnen zijn. De existentiële zoektocht naar de verloren eenheid, in de liefde als zowel in het zelf zijn.

Voor een zekere hoeveelheid aan tijd in mijn leven heb ik het gevoel dat ik val.
Dat ik leef in een waas van een droomstaat, en niet meer kan zijn.
Het fysiek vallen, door mijn onhandigheid, als wel het vallen in mentaal onderuitgaan.
Als een droom waarin je ontwaakt wanneer je door je bed heen lijkt te vallen, in een oneindigheid aan ruimte.

Hetgeen mijn lichaam me vertelt dat ik moet doen
Wat wordt ontkracht door mijn brein vol gedachten